Десерт „Шахерезада на відпочинку“

Veröffentlicht von

Якщо Ви ще досі не вірите у казковий світ, тоді Ви багато що втрачаєте! Якщо правильно включити свою фантазію, можна відправитись у дивовижний світ магії та побувати у незвіданих країнах! Таємнича та багатовікова Персія, сипучі піски у пустелі та пекуче сонце, ось куди можна перенести себе, якщо Ви скуштуєте нашу новинку, а саме десерт під назвою „Шахеризада на відпочинку“. Ще в середньовіковій персидській літературі, а саме в книзі „Тисяча і одна ніч“ цей рецепт було викарбувано на її сторінках. А сама назва десерту є однойменною із Шахерезадою, адже саме вона започаткувала цей неймовірний та оригінальний десерт! Для його приготування були відібрані лише найкращі інгредієнти, а саме: розсипчасте какао, наче пісок у пустелі, ніжні та пухкі вершки, наче хмарки в арабському небі, солодкий джем, наче поцілунок самої Шахерезади та поживний, танучий в роті бісквіт. Всі ці інгредієнти створюють фантастичний та незабутній смак!

десерт рецепт

Для приготування такого яскравого та апетитного десерту Вам знадобиться така кількість продуктів:

– вершки жирністю не менше 30% ( орієнтовно 150 грамів)

– джем на Ваш вибір: малиновий або ж з лісових ягід ( приблизно 1,5 столової ложки)

– какао-порошок ( 2 столові ложки)

– бісквіт з ніжною начинкою ( 1 штука)

десерт інгредієнти
  • Час приготування десерту становить 10-12 хвилин
  • Кількість порцій – на 1 людину

Покроковий рецепт та поради від самої Шахерезади

Крок 1.

Розпочніть із бісквіта. Його потрібно розрізати приблизно на 5 рівних шматочків середньої товщини. Слідкуйте за тим, щоб сам бісквіт був свіжим та не мав засохшої поверхні, адже це дуже впливає на загальний смак десерту. Його начинка не повинна містити занадто різкий смак, який вибиватиметься серед усіх інших, а має бути більш спокійною та ніжною.

смачний десерт

Крок 2.

Тепер перейдіть до какао. Відсипте потрібну кількість у окрему посудину. Кожен з нас стикається з величезною кількістю видів та сортів какао від різних виробників. Проте, як серед такого широкого вибору не помилитися і купити справді натуральний та якісний продукт? Якщо какао-порошок справді якісний, він обов’язково має бути  дрібного помолу. При розтиранні порошку між пальцями він повинен залишитися на шкірі, а не перетворитися на пил. Спробуйте трішки какао на смак, і якщо немає сторонніх неприємних присмаків, то продукт можна споживати. Окрім цього, завжди слід пам’ятати, що чим більша жирність какао, тим більш воно натуральне. Тому постарайтесь обирати продукт із жирністю не менше 17%. Завдяки багатому вмісту магнію, якісне какао є відмінним рятівником у боротьбі зі стресом, надає розслабляючу дію на м’язи та зміцнює кісткову систему. Какао-боби містять велику кількість заліза, тому вживання саме напою – відмінний спосіб боротьби з анемією.

апетитний десерт

Крок 3.

Тепер перейдіть до джему. Потрібну кількість потрібно помістити на посудину. Якщо Ви маєте домашній варіант такого джему – не вагайтесь та точно обирайте такий, аніж магазинний. Такий джем більш корисний та Ви завжди будете впевнені у його якості!

яскравий десерт

Крок 4.

Залишились тільки вершки. Відлийте потрібну кількість у глибоку миску та розпочинайте все збивати. Спочатку робіть це з малою потужністю, а потім плавно збільшуйте її. Такий лайфхак допоможе утворити пишність вершків та дуже приємну густу консистенцію. Вершки, як й молоко, з якого вони робляться, містять в собі органічні кислоти, насичені та ненасичені жирні кислоти, амінокислоти, вуглеводи, вітаміни (А, С, Е, РР, групи В) та мінеральні елементи. Головна відмінність вершків від молока – це висока жирність і калорійність, тому слід пам’ятати, які завжди потрібно контролювати. Проте, хочемо зауважити, що у вершках поживні речовини містяться у більш в доступній формі, аніж у молоці, тому вони краще засвоюються.

оригінальний десерт

Крок 5.

Чудово, все готово до оформлення! Для цього візьміть свою улюблену десертницю, викладіть на її дно пухнасті вершки, трішки посипте їх какао-порошком , а далі полийте все яскравим джемом. За ним викладіть шматочки бісквіту та ще трішки потрусіть зверху порошком. Тепер мчіть куштувати цей ніжний персидський десерт. Смачного!

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert