Десерт „Ягідне задоволення“

Veröffentlicht von

Яскравий десерт для спекотних літніх днів і не тільки – „Ягідне задоволення“ закохає Вас у себе! Соковита, трішки „з кислинкою“ вишенька, ніжний йогурт з домашнім сиром і крихке печиво – таке поєднання інгредієнтів чудово прикрасить Ваш святковий стіл або слугуватиме поживним і корисним перекусом для цілої родини. Такий десерт є дуже невибагливим : час його приготування складає усього 15-20 хвилин, та й інгредієнтів потрібно не так багато. Не будемо мучити Вас довгими розмовами, адже Вам точно не терпиться перейти до справи! А ми, в свою чергу,  обіцяємо розповісти Вам, яку користь несуть продукти, використані для цього десерту.

десерт рецепт

Інгредієнти :

– свіжа вишня (100 гр.)
– вівсяне печиво (4-5 шт.)
– домашній сир (150 гр.)
– натуральний йогурт (90 гр.)
– масло (40 гр.)
– склянка води
– желатин (20 гр.)
– цукор
– мука

десерт інгредієнти

Кількість порцій : 2

Приготування

Крок 1.

Помийте 100 гр. свіжої вишні, очистіть її від кісточок. Зараз ми будемо готувати желе, проте не лякайтеся : це справді дуже просто. Можна просто змішати желатин з водою і залити ним вишню, але є цікавіший варіант. Вкиньте вишні у киплячу воду і варіть приблизно десять-п’ятнадцять хвилин на середньому вогні. Тоді наберіть одну чашку компоту і додайте в нього желатин і трішки муки, ретельно усе розмішуючи. Знімаємо каструлю з вогню і додаємо вже розчинений желатин. Коли уся суміш охолоне, можна розливати по формочках чи стаканчиках. Вишня є неймовірно популярною завдяки своєму максимально корисному складу : вітаміни А, В, С (користь для шкіри, волосся і суглобів), антиоксиданти (захищають клітини організму), органічні кислоти (стимулюють вироблення шлункового соку). 

десерт смачний

Крок 2.

Другим кроком у нас буде підготовка печива. Для початку розтоплюємо масло до дуже рідкого стану, а потім вимішуємо його з подрібненим печивом. Вівсяне печиво, до речі, рекомендують їсти на сніданок, оскільки воно насичує нас важкими вуглеводами, які дають енергію на довгий час. Його також можна вживати при діабеті, тому що біоактивні речовини в його складі регулюють рівень глюкози в крові. Окрім усього вищесказаного, вівсяне печиво ще й стимулює мозкову діяльність, тому не роздумуйте над тим, чи варто частіше його споживати : відповідь однозначно буде „так“.

десерт ситний

Крок 3. 

А тепер займемося найніжнішою частиною нашого десерту. Подрібнюємо домашній сир і перемішуємо з натуральним йогуртом, додаємо цукор. За бажанням збиваємо усе в блендері. Звісно ж, усі вже в курсі, що найкориснішими елементами в складі домашньому сиру є метіонін і кальцій. Метіонін допомагає покращити перистальтику кишківника, виводить надмірний холестерин, допомагає в розщепленні жирів і забезпечує нормальне виділення жовчі. Кальцій ж сприяє нормальному формуванню кісткових тканин, забезпечує передачу нервових імпульсів і підтримує роботу серцево-судинної системи. Натуральний йогурт теж не відстає – його споживання покращує травлення і сприяє кращому засвоєнню їжі.

десерт поживний

Крок 4.

Ось так виглядають усі наші підготовлені інгредієнти, тепер можна переходити до формування „Ягідного задоволення“.

десерт корисний

Крок 5.

На дно склянки викладаємо подрібнене печиво.

десерт яскравий

Крок 6.

Другим шаром у нас буде ніжна, вершкова маса.

десерт оригінальний

Крок 7.

Ну а вишенькою на торті, в прямому сенсі, буде желе з вишнями. Відправляємо десерт в холодильник на годину і можемо подавати до столу разом з чаєм чи кавою. Смачного!

десерт приготування

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert