Десерт „Горішки для попелюшки“

Veröffentlicht von

Прогулюючись осіннім парком все кругом зачаровує. Манять погляд кольори й відтінки осені. У повітрі витає аромат теплої та запашної кави. Витаючи серед цієї краси неподалік ми помітили ліщину вкриту своїми достиглими плодами – горішками, і тут нам враз пригадався смачний і оригінальний десерт в якому є саме ці чудові горішки. Десерт до нас прибув із далекої Франції, ним поділилася помічниця відомої акторки Софі Марсо, вона розповіла, що це улюблений десерт знаменитості, яким вона пригощає своїх рідних і близьких. Десерт дійсно вартий вашої уваги, готувати його досить легко і просто.

десерт апетитний

Щоб приготувати десерт, вам потрібно мати такі інгредієнти:

Фундук – 50 грамів

Бісквіт – 100 грамів

Цукрова пудра – 1 чайна ложка

Згущене молоко – 1 столова ложка.

десерт інгредієнти

Корисні властивості складників десерту. Фундук – поживний горіх з високою енергетичною цінністю, його прирівнюють до м’яса. Він насичений вітамінами й мінералами. Його вживання приносить користь для серцево-судинної системи, кров очищає, знижує рівень поганого холестерину, нормалізує тиск, підвищує рівень гемоглобіну, судини робить більш еластичними, покращує пам’ять, впливає на роботу мозку, знімає м’язову напругу, спазми, покращує апетит, поліпшує роботу кишківника, запобігає запорам, виводить токсичні речовини та шлаки з організму, горіх вважають протираковим засобом, він добре зміцнює імунітет, вільні радикали виводить, процеси старіння уповільнює, для нервової системи приносить велику користь, бореться з безсонням і хронічною втомою, зміцнює кістки й суглоби, зберігає на довго відчуття ситості, що корисно тим, хто намагається схуднути. Олію з фундука застосовують у косметології, додають до кремів, масок і шампунів. Олія допомагає боротися з вугровою висипкою на шкірі, лікує розтяжки та целюліт, діє як омолоджувальний засіб. Згущене молоко – продукт харчування, що складається з цукру і молока. Воно складається з великої кількості вітамінів і мінеральних речовин. Якщо часто вживати згущене молоко, але в помірній кількості, то можна швидко зміцнити імунітет, допомагає відновити організм від довготривалих розумових чи фізичних навантажень, має позитивний вплив на роботу серцевої системи, корисне для зору і для кісткової тканини.

Етапи приготування святкового десерту:

1. Спочатку беремо бісквіт, нарізаємо його невеликими кубиками. Порада: Якщо ви придбали продукт в магазині, тоді перевірте дату виготовлення і термін придатності, а також чи не має пошкоджень упаковка.

десерт оригінальний

2. Тепер готуємо фундук, нам потрібно його підсмажити. Якщо у вас неочищені горіхи, тоді їх чистимо від шкаралупи, висипаємо на сковорідку і смажимо на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин постійно помішуючи, щоб не пригоріли, бо пригорілий продукт буде мати гіркуватий присмак.

десерт корисний

3. Починаємо формувати десерт. Беремо склянку для десерту, викладаємо на низ нарізаний бісквіт, далі поливаємо бісквіт згущеним молоком (порада: щоб купити якісний продукт потрібно читати склад продукту; на етикетці має бути вказано «Молоко незбиране з цукром згущене»; крім молока і цукру не має бути нічого іншого; биту або зігнуту металеву банку краще не брати, бо такий продукт користі не принесе; після відкриття банки зверніть увагу на колір, якщо він не природний, то в продукті є шкідливі компоненти; якщо молоко неоднорідне – то дуже мало молока в продукті; якщо є грудочки цукру, то тут присутній підсолоджувач, не забувайте про дату виготовлення і термін придатності).

десерт ніжний

Далі беремо підсмажені горішки фундука і викладаємо зверху, потім все гарно притрушуємо цукровою пудрою (порада: купуючи пудру дивимось на упаковку чи не пошкоджена і термін придатності).

десерт легкий

По бажанню десерт можна прикрасити листочком м’яти, і все смачний, корисний, легкий і ніжний десерт готовий. Смачного!

десерт готовий

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert